Öğrenci Koçluğu Sistemi

ÖĞRENCİ KOÇLUĞU

PROJENİN AMACI: Öğrenci koçluğu öğrencinin istenilen hedefe ulaşması için koç ve danışan arasında kurulan planlı gelişim ilişkisidir. Öğrencinin aile yaşamının, okul yaşamının ve sosyal yaşamının olumlu yönde etkilenmesini hedefler. Öğrenci koçu öğrencinin kendi gerçekliğini keşfetmesine yardımcı olur.

PROJENİN ÖZETİ: Proje koordinatörü tarafından eğitim koçları belirlenir ve her öğrenciye bir öğrenci koçu tahsis edilir. Öğrenci koçu ilk görüşmede uygulayacağı belirli testler ile öğrencinin mevcut potansiyelini, öğrenme sitillerini, ilgi alanlarını keşfeder. Öğrencinin kendisini daha iyi tanımasını sağlar. Her hafta öğrenci ile bire bir görüşmeler yapıp öğrenciye özel ders çalışma planı ve programı hazırlayıp soru takip çizelgesini öğrenciye teslim eder. Verilen ders planının ve soru takip çizelgelerinin takibini sağlar, deneme sınavlarının sonuçlarını birlikte değerlendirip ilerleme durumunu kaydeder. Tüm bu işlemleri her ay raporlandırıp dosyasında bulundurur.

27.12.2021 581

27-12-202127-12-202127-12-202127-12-2021