Kitap Okuma Projesi

Projenin Amacı: Kitap okumak öğrencilere yeni ufuklar açar. Hayal dünyasını geliştirir. özgüvenini arttır. Bu nedenle öğrencilerimizin düzenli olarak kitap okuması ve kitap okuma alışkanlığı kazanmasını sağlamak amacıyla bu proje uygulanmaktadır.

Projenin özeti: Türkçe öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize kitap okuma listeleri hazırlanmakta, düzenli kitap okuyanlar ödüllendirilmektedir. Öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmak için kütüphanemiz aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Öğretmen ve öğrencilerimizin seviyelerine uygun kitaplar ayrı şekilde raflara dizilmekte, kitap çeşitliliğimizin hızla arttırılması için kampanyalar düzenlenmektedir. Öğrenciler haftada bir veya iki ders saati kütüphanede okuma yapmaktadır. Okuma alışkanlığı kazandırmak için ayda bir gerçekleştirdiğimiz öğrenci-yazar buluşmaları düzenlenmektedir. Öğrencilerin okudukları kitabının tahlili ve ardından kitabın sınavı yapılmakta dereceye giren öğrenciler ödüllendirilmektedir.  Böylelikle eleştirel kitap okuma, okuma kültürünü kazanma gibi bir çok kazanım sağlanmaktadır.

11.01.2022 234

16-02-202215-02-202215-02-202215-02-202211-01-2022