Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

TOBB Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulu Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından desteklenen “Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi” kapsamında 2020-2021 Eğitim öğretim yılında faaliyetlerine başlamıştır. Projenin temel amacı, hafızlık sürecinde zihinsel açıdan akranlarına göre çok daha büyük bir gelişim gösteren, planlı ve disiplinli çalışmayı öğrenen hafız öğrencileri özel olarak seçilmiş bir kadroyla ve tam donanımlı bir okulla destekleyerek sosyal becerileri gelişmiş, akademik başarıları yüksek, tüm yeteneklerini ve gizil güçlerini fark ederek kendini gerçekleştirmiş, vatana aşkla hizmet edecek hafızlar yetiştirmektir.

Okulumuz kısa bir süre önce açılmasına rağmen fiziki açıdan İlimizin en donanımlı ortaokulu konumundadır. Yemekhane, Konferans salonu, Spor salonu, Halı saha, Basketbol sahası, Z Kütüphane, Zeka Oyunları atölyesi, Bilgisayar Laboratuvarı, Fen Bilimleri Laboratuvarı, Mescitleri, Robotik kodlama atölyesi, Tilavet odaları, Musiki atölyesi, Dinlenme odası, Veli görüşme odası, Hafızlık Sınıfları tamamlanmıştır. 

Okulumuzda öğrencilerimizin her alanda gelişimini sağlamak üzere, Danışarak Yönetiyoruz, İlahiyat Fakültesi ile işbirliği, Her hafta etkinlik, Kalite Takip Sistemi, Vakti Kuşanmak Projesi, Değerler Eğitimi projesi, Mesleki Gelişim Projesi, Hedef takip projesi, Ezber takip projesi, Öğretmen takip projesi, Öğrenci koçluğu projesi, Velilerimizle buluşuyoruz Projesi, Yetim Kardeş Projesi, Kardeş aile Projesi, Ramazan Şenliği Projesi, Çalışan Kazanıyor projesi, Kitap okuma Projesi, Kariyer buluşmaları Projesi, Kişisel Gelişim Projesi ve  Yazarlık atölyesi projesi olmak üzere 20 proje uygulanmaktadır. Bu projelerle amaçlarımız doğrultusunda her alanda kendini gerçekleştirmiş hafızlar yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

 

23.06.2023 329