Kardeş Aile Projesi

Kardeş Aile Projesi

 

KARDEŞ AİLE PROJEMİZ

PROJENİN AMACI; Yardıma muhtaç aileleri ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit etmek. Öğrencilerimize genç yaşta veren el olma fırsatını sunarak ileriki yaşantılarında bu güzel hasleti meleke haline getirmek. " Veren el alan elden üstündür." "Ağaç yaş iken eğilir." Düsturları doğrultusunda çocuklarımıza genç yaşta yardım etmeyi ve Allah'ın nimetlerine karşı şükür etmeyi davranış haline getirmek. Öğrencilerimiz bu yardımları kendi elleri ile muhtaç kardeş aileye ulaştırarak empati kurmayı yaşayarak işler hale getirmek.

            PROJENİN ÖZETİ; Projemiz, özellikle sosyo ekonomik bakımından sıkıntı içinde bulunan ailelere yöneliktir. İlk basamak olarak mahalle muhtarı ile görüşerek ihtiyaç sahibi aileleri tesit ettik. 5. Sınıflarımızın her şubesine bir ihtiyaç sahibi aile belirledik. Belirlediğimiz ailemizi ziyaret ederek ailenin ihtiyacını tespit ettik. Öğrencilerimiz her ayın 15-20 tarihleri arasında olmak üzere ailenin ihtiyacı olan temel gıda ve temizlik malzemeleri aileleri tarafından alınarak çocukları ile okula gönderiyorlar. Okulda gerekli paketlemeleri yapılarak hazırlanıyor.

            Her şubemiz sınıf listesi esas alınarak dörder kişilik gruplar oluşturuluyor. Her ay sınıf rehber öğretmenimiz kendi aracı ile 4 kişilik öğrenci grubu ile yardım eşyalarını alarak kardeş ailemize gidiliyor. Bu çalışma her ay farklı öğrenci grupları ile döngü halinde tekrar edecek. Öğrencilerimiz poşetleri alarak kardeş ailenin kapısı çalınıyor. Öğretmenimiz ve öğrencilerimiz kardeş ailemiz tarafından içeri alınıyor. Öğrencilerimiz, kardeş ailenin aile fertleri ile tanışarak ailenin içinde bulunduğu durumu öğrenme şanları buluyor. Öğrencilerimiz empati kurarak kendi imkanları ve kardeş ailenin imkanlarını kıyaslama şansını buluyorlar. Bu vesile ile kendi hallerine şükür ediyorlar. Bu haleti ruhiye ile bir sonraki ayda daha fazla katkıda bulunmak için ailelerni daha fazla katkı sağlamaları konusunda teşvik ediyorlar.

Öğrencilerimize genç yaşta yardım yapma duygusunu yaşatarak huzurlu ve duyarlı birer toplum ferdi kimliğini kazandırmış oluruz.

27.12.2021 385

04-04-202204-04-202228-02-202228-02-202228-02-202228-02-202227-12-202127-12-2021